Sura smaklökar stör superkocken

Jag har haft ett stort I-landsproblem senaste året. Jag har tappat min förmåga att göra min extremt goda köttfärssås. Jag älskar köttfärssås.. ja jag älskar ju allt med köttfärs i stort sett. Men jag har varit supersugen på köttfärssås och sen lagat massor för att sedan få slänga det eftersom det inte blir gott. Antingen är det fel på mina smaklökar eller så har jag tappat stinget när det gäller den rätten. Så nu gör jag något som för mig i vanliga fall är nästan dödsstraff på – jag använder mig av ett recept! Att det bara är ”nästan” beror på att det är ett av mina egna recept ;)

Het Köttfärssås – Ingredienser (4 personer)
300 gram pastaspiraler (gärna dinkel)
400 gram köttfärs
1 st gul lök, hackad
2 st vitlöksklyftor, pressad
½ st köttbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
5 st soltorkade tomater
6 st champinjoner
1 st röd chilifrukt
salt
vatten

- Stek köttfärsen, löken, vitlöken och champinjonerna.
- Tillsätt buljong, salt, chili, dijonsenap, soltorkade tomater skurna i bitar samt tomatpuré.
- Späd med vatten till önskad konsistens.
- Servera med kokt dinkelpasta.

Publicerad i Kött, Mat & Recept
3 kommentarer på “Sura smaklökar stör superkocken
  1. Carro skriver:

    Oooh nooo. Fast jag undrar om inte smaklökarna ändras med åren!

    Men supergott med köttfärssås, dessutom att den är het gillas!!

  2. Ida skriver:

    Älskar också allt som har med köttfärs och göra, man kan göra så mycket av det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>