Dagens: Tysk potatissallad med bräckt kassler

Slipknot – Psychosocial


Jag ville inte vänta tills Jocke kom hem och skulle laga mat.
Så jag lagade själv.. Så gott är det! :D

Ingredienser 4 portioner
1 kg kokt potatis
3 msk kapris
1 dl ättiksgurka
1 st purjolök
500 g kassler

Vinägrett:
4 msk dijonsenap (eller din favorit)
3 tsk socker
4 msk balsamvinäger (jag använder hallonbalsamico)
1 dl rapsolja
2 msk vatten
salt och vitpeppar

Potatissalladen:
Dela potatisen och lägg i en skål, häll i kapris, hackad ättiksgurka, finhackad purjolök. Blanda allt.

Vinägretten:
Blanda ingredienserna i en skål. Smaksätt med salt och vitpeppar. Häll vinägretten över potatisen och rör försiktigt.

Bräckt kassler:
Skär kasslern i tunna skivor. Stek dem sedan i smör, någon minut på varje sida.

Servera allt med en god sallad gjord på blandsallad, melon, tomat och gurka.

Publicerad i Kött, Mat & Recept, Tillbehör

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>